Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

''Γιατί δεν έχω κέφια?''..Charlotte Zolotow, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

by - Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2016

'' Γιατί δεν έχω κέφια?''...

Ποιος είπε ότι όλες οι μέρες είναι ίδιες?.. Ποιος είπε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε τα down μας και εμείς οι μεγάλοι αλλά και τα παιδιά μας?.. Υπάρχουν δύσκολες ημέρες μέσα στην εβδομάδα ή στο μήνα και στιγμές που φέρνουν θλίψη, θυμό ή απογοήτευση.. Το βιβλίο ''Γιατί δεν έχω κέφια'' έχει πολύ καιρό που το αγοράσαμε! Τότε στην έκθεση βιβλίου που είχε διοργανώσει το Νηπιαγωγείο μας!.. Για άγνωστο λόγο δεν είχαμε καθίσει να το διαβάσουμε ως τώρα. Την ημέρα, όμως, που έπεσε στα χέρια μου καθώς ξεσκόνιζα την βιβλιοθήκη στο παιδικό ήταν ότι έπρεπε!..Όλα γίνονται για ένα λόγο!! Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!..
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Πρόκειται για μία ιστορία που μας προκάλεσε θλίψη... Θλίψη γιατί όλοι σε αυτήν την ιστορία είναι θυμωμένοι...Όλοι τσακώνονται μεταξύ τους, ο ένας μετά τον άλλον..Η ιστορία ξεκινά με την μαμά, η οποία είναι δυσαρεστημένη μιας και ο μπαμπάς δεν την φίλησε για ''καλημέρα''.. Η κακή διάθεση της μαμάς είχε ως αποτέλεσμα να περάσει το ίδιο και στον μικρό της γιο, ο γιος στην μικρή αδερφή του, η αδερφή του στην κολλητή της και πάει λέγοντας..
Ο εκνευρισμός και η ακεφιά διασκορπίζονταν δια μαγείας παντού.. Μέχρι και σε άλλο σπίτι κατάφερε να φτάσει, αυτό της κολλητής της μικρής αδερφής, η οποία ξέσπασε και αυτή με την σειρά της στον μικρό αδερφό της..
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Ένα μικρό σκυλάκι όμως καταφέρνει να αλλάξει την διάθεση όλων! Με λίγο παιχνίδι και όρεξη για χάδια και σκανταλιές καταφέρνει να αλλάξει την διάθεση του μικρού αδερφού που δυσαρέστησε η αδερφή του.. 
Και έτσι η μία καλή πράξη του ενός καταφέρνει να αλλάξει την κακή διάθεση του άλλου..Ο μικρός καταφέρνει με τα γέλια του ξεσηκώσει την αδερφή του!!..Από εκεί και ύστερα η ρόδα άρχισε να κυλά σε διαφορετική κατεύθυνση και να κερδίζουν όλοι πίσω το χαμένο τους χαμόγελο!..
Τι μου δίδαξε αυτό το βιβλίο..
Εμένα μου επιβεβαίωσε αυτό που έχω διαβάσει σε αρκετά βιβλία σχετικά με γονείς και παιδιά.. ''Όταν η μαμά είναι χαρούμενη τότε είναι και τα παιδιά χαρούμενα"..Αν η μαμά είναι στεναχωρημένη, εκνευρισμένη και τα συναφή τότε όλη η αρνητική της ενέργεια μεταφέρεται αυτομάτως στα παιδιά της.. Ίσως γιατί θα τα μαλώσει χωρίς λόγο, ίσως επειδή δεν θα δώσει την απαραίτητη προσοχή την ώρα που θα ζητήσουν κάτι.. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν είναι εκείνη χαρούμενη τότε χαρούμενα θα είναι και τα παιδιά τριγύρω..
Εμείς οι μαμάδες, όσο δυναμικές και αυτόνομες και αν είμαστε , θέλουμε περισσότερη φροντίδα και υποστήριξη από όση ζητάμε.. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ένα φιλί που δεν έδωσε ο μπαμπάς στη μαμά πριν φύγει για την δουλειά του, είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχτεί η ηρεμία του σπιτιού..Εσείς, λοιπόν, οι μπαμπάδες που μας διαβάζετε δείξτε λιγάκι παραπάνω προσοχή!
Εμείς οι γυναίκες που μένουμε πίσω στο σπίτι αλλά και εκείνες που εργάζονται καθημερινά, δίνουμε βάση στα απλά καθημερινά παραπάνω από όσο νομίζετε..Δεν θέλουμε απαραίτητα εξόδους, happenings, δωράκια και τα λοιπά.. Χρειάζονται και αυτά δεν λέω.. Η καθημερινότητά μας, όμως, είναι αυτή που κυριαρχεί. Ας την κάνουμε λιγάκι πιο ενδιαφέρουσα με ένα γλυκό φιλί, με μία αγκαλιά εκεί που δεν την περιμένεις ή ένα τηλεφώνημα σε ανύποπτο χρόνο γεμάτο γλυκόλογα..
Γιατί όπως και να το κάνουμε σε ένα σπιτικό όλα ξεκινούν από την μαμά!Αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα!..

Τι δίδαξε στο παιδί μου αυτό το βιβλίο..
Του έδειξε πως μία καλή πράξη μόνο όμορφα αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Αυτός είναι ο λόγος του να κάνεις μία ευγενική κίνηση ή ένα όμορφο σχόλιο. Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι στεναχωρημένος. Και όταν κάποιος καταφέρνει να αλλάξει την διάθεση του διπλανού του τότε παίρνει διπλή χαρά από αυτήν που μεταδίδει. 
Η φράση '' Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό'' δεν είναι τυχαία και στην συγκεκριμένη ιστορία αποδεικνύεται λαμπρά!..
Το βιβλιαράκι αυτό σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!Όχι μόνο για τους μικρούς μας αναγνώστες αλλά και για τους ίδιους τους γονείς!
Είναι υπέροχο μέσα από ένα παιδικό βιβλίο να βγαίνει κερδισμένος και ο γονιός!..

Ως την επόμενη συνάντησή μας σας μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts