Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ HALLOWEEN

by - Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2017

Μιας και το Halloween πλησιάζει σκέφτηκα να σου δείξω δύο νέες σειρές παιδικών βιβλίων που κυκλοφορούν σε αποκλειστικότητα από τις Εκδόσεις Διόπτρα και είναι ότι πρέπει για τα ήσυχα απογεύματα πριν τη γιορτή αυτή!Εμείς, οι οικογένειες που το γιορτάζουμε, έχουμε ήδη μπει σε Halloween mood, έχουμε πάρει τις κολοκύθες μας και ξέρουμε ήδη τι θα έχει το menu της βραδιάς αυτής!Για σήμερα, λοιπόν, σου έχω βιβλία με όχι και τόσο spooky περιεχόμενο, αλλά με εικονογράφηση και θεματολογία ιδανική για τις ημέρες αυτές!

Books for Halloween

Books for Halloween

Δύο είναι οι σειρές βιβλίων που θα σου δείξω! Η Winnie και η Bad Kitty! Ξεκινήσαμε σιγά σιγά να τις διαβάζουμε και είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από ότι σου έχω δείξει μέχρι σήμερα στην στήλη μου Books For Kids! 

Winnie η Μάγισσα

Η σειρά της Winnie της μάγισσας οφείλω να σου πω πως έχει πουλήσει ήδη 5.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και έχει κατακτήσει το Βρετανικό Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου!Είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 6 ετών και η εικονογράφησή του Korky Paul είναι όσο creepy θα έπρεπε για παιδιά της ηλικίας αυτής! Στη διάθεσή μας έχουμε 6 ιστορίες της μάγισσας Winnie και όλες είναι διασκεδαστικές και ευχάριστες! Βασικός συμπρωταγωνιστής της μάγισσας είναι ο μαύρος γάτος της, ο Γουίλμπορ με τον οποίο ζει απίστευτες περιπέτειες και η μεταξύ τους σχέση μας κάνει να γελάμε πολύ!

books for Halloween

books for Halloween

Books for Halloween


BOOKS FOR HALLOWEEN


BOOKS FOR HALLOWEEN


  • Το βιβλίο Winnie και το Στοιχειωμένο σπίτι μιλά για την υποψία της μάγισσας πως το σπίτι της είναι στοιχειωμένο! Προσπαθεί να βρει ένα μαγικό ξόρκι, να λύσει τα μάγια αλλά δεν τα καταφέρνει! Ο γάτος της μάλλον έχει βάλει το χεράκι του σε αυτό! 
  • Το βιβλίο Winnie και οι Πειρατές μας εξιστορεί μια υπέροχη περιπέτεια που θα ζήσει η μάγισσα μαζί με τον γάτο της πάνω σε ένα πειρατικό πλοίο!Θα μάθουν ναυτικά τραγούδια, θα δει πως σηκώνεις μια άγκυρα και στο τέλος θα ανακαλύψει έναν κρυφό θησαυρό!Ο γάτος της, είναι τόσο τυχερός όμως, που θα ανακαλύψει κάτι ακόμα πιο πολύτιμο από τον θησαυρό!
  • Το βιβλίο Winnie και οι Δεινόσαυροι είναι μια ιστορία που δεν θα σου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι θα διάβαζες ή σε εμάς τουλάχιστον! Τι δουλειά έχει μια μάγισσα ανάμεσα σε δεινόσαυρους μόνο η Valerie Thomas θα μπορούσε να σκεφτεί!Θα δούμε την μάγισσα με τον γάτο της να ταξιδεύει πίσω στην εποχή των δεινοσαύρων! 
  • Η ιπτάμενη σκούπα τον τελευταίο καιρό προκαλεί πολλά ατυχήματα τώρα τελευταία και η μάγισσα ψάχνει να βρει πιο ασφαλέστερους τρόπους να μετακινηθεί μαζί με το γάτο της!
  • Τέλος, το άτακτο ρομπότ  που μόλις κατάφερε να μεταμορφώσει η Winnie από χάρτινο που ήταν σε πραγματικό θα την φέρει μπελάδες! Μόλις αρπάξει το μαγικό ραβδάκι από τα χέρια της τότε θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και σίγουρα η κατάσταση θα φύγει από τον έλεγχο!Ίσως, ο αξιαγάπητος γάτος της να καταφέρει να την βοηθήσει!

Books for Halloween

Η σειρά Bad Kitty του Nick Bruel είναι εξίσου διασκεδαστική και αυτή η μαύρη γατούλα είναι πολύ πεισματάρα αλλά και ζωηρή!

  • Το βιβλίο Ώρα για μπάνιο θα μας δώσει να καταλάβουμε πόσο πολύ απεχθάνονται οι γάτες το νερό αλλά και το μπάνιο! 
  • Ο Θείος Μάρεϊ δεν είναι ο πραγματικό θείος της Kitty! Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού πρόκειται για σκύλο, και τι σκύλο! Είναι η νταντά των κατοικίδιων τώρα που λείπουν τα αφεντικά τους από το σπίτι!Σε αυτή την ιστορία η γατούλα αποδεικνύεται πολύ δύστροπη και ιδιότροπη!
  • Το βιβλίο να τα εκατοστήσεις  μας δείχνει για άλλη μια φορά πως αυτή η μαύρη αυτή γατούλα είναι πολύ κακομαθημένη και πως τα θέλει όλα δικά της! Από το party της δεν λείπει κανείς, ούτε και ο Θείος Μάρεϊ φυσικά!
  • Τέλος, το μωρό στο σπίτι θα φέρει σίγουρα και άλλους μπελάδες στην Kitty!Δεν το θέλει καθόλου όπως φαντάζεσαι  και μάλιστα το περνά για σκύλο!

Books for Halloween

Books for Halloween

BOOKS FOR HALLOWEEN

Ο Ντίνος είναι ακόμα μικρός, αλλά πολύ απαιτητικός αναγνώστης! Από 2 χρονών διαβάζουμε συστηματικά διάφορα βιβλία μαζί παρέα και είναι εκείνη η ώρα της ημέρας που δεν την χαλαλίζουμε για τίποτα άλλο! Απολαμβάνει να του διαβάζω και χαίρεται γιατί εκείνη τη στιγμή είμαι απόλυτα αφοσιωμένη σε αυτόν! Όσο κουρασμένος και αν είναι, όσο κουρασμένη και αν είμαι εγώ δεν το διαπραγματευόμαστε! Η ώρα της ανάγνωσης είναι ιερή! Τα συγκεκριμένα βιβλία αποτελούν κάτι το καινούργιο στην βιβλιοθήκη μας και τα έχουμε τοποθετήσει σε μια εντελώς διαφορετική θέση από τα υπόλοιπα! Ο ίδιος είπε πως είναι πολύ διαφορετικά από όσα έχουμε διαβάσει ως σήμερα! Και έχει δίκιο! Την Winnie θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω και ως ένα είδος comic βιβλίου, μιας και η εικονογράφησης αλλά και το μέγεθός του  θυμίζει, αρκετά, comic magazine Αμερικάνικου τύπου! Η Bad Kitty είναι ένα Λογοτεχνικό Μυθιστόρημα και πήρε θέση μαζί με τα υπόλοιπα Λογοτεχνικά, που θα μπορεί να διαβάζει με περισσότερη άνεση όσο θα μεγαλώνει ο μικρός και μόνος του!

Ρίξε μια ματιά εδώ σε όσα Halloween posts εχω καταφέρει να αναρτήσω μέχρι σήμερα και μείνε συντονισμένη- ος γιατί θα ακολουθήσουν δύο πολύ δυνατά Halloween Posts ακόμα! Μπορείς να κάνεις subscribe στο mail list μου εδώ δεξιά στη στήλη του blog μου για να είμαστε σε επαφή ή και Follow στο Insta μου με ένα click εδώ!

P.S.: Όλα τα διακοσμητικά banner που φαίνονται στις φωτογραφίες, τα photo props και τα μπαλόνια είναι από το μοναδικό Happy Teapot!!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts